Home > Cpu Usage > Cpu 100 After Clean Install Windows 7

Cpu 100 After Clean Install Windows 7

Contents

Since this is currently occurring with each attempt to add win updates. I currently am running Vista 32 on the other partition with no problems. do you have or can borrow a spare hd to fresh install win7 to see if still a problem. Currently the issues are resulting without it plugged in anyways (no drivers installed either). weblink

Best answer aford10Apr 9, 2009, 6:00 AM Quote: The only process that shows usage is the task manager while it's open. It also allows you to do a full win 7 install and ready to go in under 30min. #10 MichaelBits, Aug 27, 2015 NJW likes this. then it hit me we have had a few laptops in at work that have had strange issues like this and we came across an official manufacturers forum (i forget which He obviously isn't the one that purchased it.

Cpu 100 After Clean Install Windows 7

Related Resources cpu usage at 100% after clean install of win 7 CPU usage 100% after clean install of window 7 64bit while gaming help solved Windows 8.1 100% Disk Usage I have no idea what's wrong with it... The new install was still sluggish and at time almost unresponsive e.g.

I'm not sure why or how but it worked.    Here's the link  http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_xp-windows_update/latest-windows-xp-update-and-svchostexe-problems/57ff2a95-3a9c-4e85-a879-b340c65acfa5

  I realize this is for XP and you're on Win7 but i figured it's worth it Thanks for the reply. After around 36 hours they were done. Kb3050265 I'll try resetting the router and pulling out the memory as soon as this scan finished.

I am having the same exact problem with the same model Dell that I am repairing,Freshly loaded XP home with a microsoft disk.I build and repair computers, I saw the other Cpu Usage 100 Percent Windows 7 I see "MyPCBackup.exe" as well as "PennyBeeW.exe" both of which seem suspicious. Get the answer SolandriAug 30, 2014, 8:20 PM How long has this been going on? http://www.tomshardware.com/answers/id-1854982/high-cpu-usage-clean-install.html valauOct 26, 2013, 1:08 AM SchizTech said: Which computer was used to prepare the USB stick?

ddp, Dec 9, 2012 #2 jam320 Member Joined: Dec 9, 2012 Messages: 17 Likes Received: 0 Trophy Points: 11 ddp said: task manager showing 8gigs of ram in win7? How To Fix High Cpu Usage Text Quote Post |Replace Attachment Add link Text to display: Where should this link go? Thank you for your help Barbara."Click to expand... Now after installing windows XP and installing some drivers, I noticed the computer would lag horribly, I checked task manager and it showed 100% CPU usage.

Cpu Usage 100 Percent Windows 7

ShadowbrattDec 16, 2009, 7:52 AM you are right...it could have lived through formatting disk...I am checking that now ShadowbrattDec 16, 2009, 7:56 AM Maybe I missed one...I am always interested in http://www.sevenforums.com/general-discussion/193806-cpu-usage-100-after-fresh-install.html Even just 4 gigs I strongly suggest to allow an upgrade to 8. Cpu 100 After Clean Install Windows 7 solved Weird "System Interrupts" high CPU usage after installing new PSU solved Constant BSOD even after clean install BSOD repeatedly even after Clean Install Windows 10 solved Keep the softwares intact Cpu Running At 100 Windows 10 And click on CPU column and then post screenshot.

If you shut it down, it powers down for one second and restarts. http://servergeek.net/cpu-usage/cpu-usage-100-percent-windows-7.html valauOct 26, 2013, 1:38 AM SchizTech said: Hmmm... I ran memtest86 and passed. I ran memtest86 and passed. Cpu Running At 100 Windows 7

With my MOBO and CPU being outdated is it possible that they are not compatible up to a certain update? verndewdApr 9, 2009, 9:54 AM I reccomend process explorer from sysinternals.http://i185.photobucket.com/albums/x56/verndewd/th_sys2.jpghttp://i185.photobucket.com/albums/x56/verndewd/th_sys1.jpghttp://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/0e18b180-9b7a-4c49-8120-c47c5a693683.aspx jonersApr 17, 2009, 5:56 PM Just thought that i would add a little follow up to my post, different to Nothing extra nothing hidden. http://servergeek.net/cpu-usage/cpu-usage-100-windows-10.html No resolve.

My System Specs Computer type PC/Desktop OS Windows 7 Ultimate SP1 / 10 Pro x64 CPU Intel Core i5 4440 @Stock Motherboard Gigabyte Z97 D3H Memory HyperX Fury Black 4GB 1866 Svchost 100 Cpu Will try it again. I am trying to repair it for someone.

Attached Images My System Specs System Manufacturer/Model Number Intel(R) Pentium(R) 4 OS Microsoft Windows 7 (6.1) Ultimate Edition ,Previously Windows XP CPU 1.80GHz, cores-1 (max 1) Motherboard Intel i845GL rev.

If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members. Also windows XP is incredibly slow on boot up, and won't even shut down. SchizTechOct 26, 2013, 1:25 AM Hmmm... System Idle Process High Cpu Check out task manager and install your hardware drivers- I once had a hp printer mess me up too.

I will post back if i ever get it working, but i hope this will help someone. It would just sit there searching for an hour and never find an update. Home 100% CPU on a Clean Install by Garak0410 on Dec 17, 2013 at 5:10 UTC Windows 7 8 Next: Windows 7 installation Join the Community! this content Malwarebytes is pretty good, and combofix is very powerful.

Possibilities to consider are something that is resident in RAM or in your router if you are still infected. I can find 5 newer used models for sale right now but... Appletax Expand Collapse Well-Known Member Likes Received: 113 Location: Michigan See my solution thread: https://www.technibble.com/forums/threads/solution-to-windows-7-svchost-exe-nightmare.65574/ #11 Appletax, Aug 28, 2015 YeOldeStonecat Expand Collapse Well-Known Member Likes Received: 2,327 Location: Southeast If its XP then that may be the problem.

ddp, Dec 9, 2012 #5 snotboy1 Member Joined: Dec 12, 2012 Messages: 5 Likes Received: 0 Trophy Points: 11 jam320 said: For several months I have tried to determine the sluggishness Win7 installed and updates are currently ongoing. And look at this one,it should help you. I will report back with the outcome.

Theme designed by Audentio Design. I figured the machine might be calling the printer with no luck so I turned on the printer, sure enough the spikes disappeared almost immediately! SVCHOST still sucking up the RAM and CPU and no progress. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.

All Rights Reserved Tom's Hardware Guide ™ Ad choices Articles & News Forum Graphics & Displays CPU Components Motherboards Games Storage Overclocking Tutorials All categories Chart For IT Pros Get past few hours its ok. Tom's Hardware Around the World Tom's Hardware Around the World Denmark Norway Finland Russia France Turkey Germany UK Italy USA Subscribe to Tom's Hardware Search the site Ok About Tom's Hardware I installed process explorer but could not identify a specific area that had an abnormal consumption rate.

How are you coming along with this? #9 FremontPC, Aug 27, 2015 MichaelBits Expand Collapse Active Member Likes Received: 132 Location: Iowa USA You could avoid that entirely if you Yes I know it's an old unit but it's not mine. That is unless you had XP w/SP3 installed.but it sounds like you did a clean install and before you got a firewall/antivirus up something snuk its way in. I uninstalled the mouse and restarted and same thing, %100.

I went crazy trying to find out why. Advertisements do not imply our endorsement of that product or service. I run it and it searches for updates.